Εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας για το νέο έτος 2018

Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία της Διεύθυνσης και του συνόλου του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου/Γυμνασίου Ξάνθης κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2018 στην αίθουσα του εστιατορίου του σχολείου, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για εκδήλωση που τελείται κάθε χρόνο και φέρνει σε επαφή τον Επίσκοπο, τους διδάσκοντες, διδασκομένους μαθητές/τριες του και εργαζόμενους του σχολείου με τους εκάστοτε εκπροσώπους των τοπικών φορέων της πόλης μας.

Στην όμορφη συνάντηση, ο Διευθυντής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου/Γυμνασίου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους ευχόμενος σε όλους Καλή και Παραγωγική Χρονιά. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμων τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αναφερόμενος στην παράδοση του παραδοσιακού εθίμου της κοπής της Βασιλόπιτας. Στον λόγο του τόνισε την κοινωνική προσφορά του Αγίου Βασιλείου διαχωρίζοντας τον πραγματικό άγιο της Εκκλησίας από τη μορφή που προβάλλεται ως «άγιος Βασίλης» μέσα από τα ΜΜΕ και σύγχρονα εκμαυλιστικά καταναλωτικά πρότυπα. Στη συνέχεια έκοψε την πίτα μέσα σε μία γιορτινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το φλουρί έπεσε στην καθηγήτρια φιλόλογο του σχολείου κ. Ειρήνη Καλαφάτη και στον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Γεώργιο Μιχαηλίδη, στους οποίους όλοι ευχήθηκαν «καλή δύναμη» για τη νέα χρονιά και «καλή πρόοδο».

Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Τζάστας, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης κ. Άννα Αγγελοπούλου, εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπαθανασίου και τα μέλη κ. Θεοδώρα Σιμπιλίδου, κ. Ιωάννης Μενεσίδης, και ο κ. Ευστράτιος Καττάκης.