Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης για το νέο σχολικό έτος 2017-2018

Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης για το νέο σχολικό έτος 2017-2018

Με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού άρχισε η νέα σχολική περίοδος 2017-18 στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων που την προηγούμενη μέρα τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, σε όλα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης, τέλεσε το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου την Ακολουθία του Αγιασμού στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται στον χώρο του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

f1

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, προτρέποντας τα παιδιά, να αξιοποιήσουν αυτήν την περίοδο της ζωής τους. Οι μαθητές/τριες των Σχολείων άκουσαν με συγκίνηση και χαρά τις νουθεσίες του Μητροπολίτη και τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά. Οι στόχοι τους στην εκπαίδευση, στη μάθηση και στην πορεία της ζωής τους αποκτούν νόημα και ουσία με το νέο ξεκίνημα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης για ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου. «Σήμερα οι γνώσεις είναι εύκολα προσπελάσιμες χάρη στην τεχνολογία, διατίθενται σε απίστευτο όγκο και μεγάλη ταχύτητα στον άυλο κόσμο του διαδικτύου που τόσο μαγεύει τους νέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης, «το ζητούμενο, όμως, είναι να διαπλάσουμε ανθρώπους με ήθος και παιδεία, Ανθρώπους με αξίες σαν αυτούς που αναζητούσε με το φανάρι του μια φωτεινή μέρα στην Αθήνα ο κυνικός φιλόσοφος Διογένης».

Ακολούθησαν οι ευχές για καλή και εποικοδομητική χρονιά από τον Διευθυντή του Σχολείου Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Τρασανίδη ο οποίος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιότατο για την τέλεση του αγιασμού, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να ξεκινήσουν με την ευλογία του Θεού μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά.

Στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν εκτός από τους καθηγητές του σχολείου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Παπαθανασίου Γιώργος, η σχολική σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Ευφημία Μαυρομάτη, η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης κ. Άννα Αγγελοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ξάνθης κ. Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, και τα μέλη της σχολικής Εφορίας κ. Θεοδώρα Συμπιλίδου, κ. Ευστάτιος Κατάκης και ο κ. Μιχαήλ Λομβαρδέας.

f2

 

Παραβρέθηκαν επίσης γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς των μαθητών/τριών που κατάγονται από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά και από χώρες των Βαλκανίων, τη Συρία και την Ιορδανία.

f3

 

Στη σύντομη σύσκεψη των διδασκόντων του Σχολείου, παρέστη και ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ο οποίος πέρα από τις ολόψυχες ευχές του για τη νέα σχολική περίοδο, εξέφρασε στον Διευθυντή και τους καθηγητές την αμέριστη συμπαράστασή του για τα ζητήματα που αφορούν στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας και για το λόγο αυτό πρέπει να καταβάλομε όλοι φιλότιμες προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, για να τους δώσουμε από το περίσσευμα της καρδιάς μας.

f4