5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018

   Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης συμμετείχε με επιτυχία στην «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», ενός θεσμού ο οποίος -όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - υλοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Φέτος, κατ’ εξαίρεση, ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου ως ημέρα διεξαγωγής του θεσμού, για να υπάρξει σύμπτωση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού.

Με σύνθημα το «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» σχεδιάστηκαν οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν δραστηριότητες πάνω στους ακόλουθους τρεις πυλώνες: Παρουσίαση-Δημιουργία- Δράση.

Συγκεκριμένα:  

  1. Κατά το πρώτο διδακτικό δίωρο, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης επιπυραγός κ. Μπλέτσας Κων/νος προέβη σε λεπτομερή παρουσίαση βασικών οδηγιών Πυρασφάλειας - Πυροπροστασίας, ενημερώνοντας τους μαθητές, όσο γινόταν πληρέστερα για θέματα όπως: ο χειρισμός πυροσβεστήρων, η συμπε-ριφορά της φωτιάς, ο ρόλος της ψυχραιμίας και η αποφυγή πανικού, καθώς και πρακτικές οδηγίες την ώρα του συμβάντος. Οι μαθητές με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και προσοχή άκουσαν τον άνδρα της Πυροσβεστικής να τους ξετυλίγει τις πτυχές του θέματος και στο τέλος τον «βομβάρδισαν» με πλήθος ερωτήσεων τις οποίες με υπομονή εκείνος απάντησε.
  2. Ακολούθησαν, το δεύτερο διδακτικό δίωρο, δραστηριότητες όπως αγώνες πετο-σφαίρισης και καλαθοσφαίρισης, αγώνες σκάκι, δημιουργία αφίσας, ιχνογραφικές – ζωγραφικές παραστάσεις κ.α. με τους μαθητές να συμμετέχουν ανά ομάδες, δημιουργώντας τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
  3. Το τελευταίο δίωρο αφιερώθηκε στην κατεξοχήν συναφή με τη φετινή θεματική   αθλητική δραστηριότητα, αυτήν της «κίνησης» ως αντίδοτου στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και ως μιας φυσικής, υγιεινής και ευχάριστης εμπειρίας, την οποία οι μαθητές οφείλουν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με τα παραπάνω, προγραμματίσθηκε και πραγματοποιήθηκε περίπατος γρήγορου βάδην σε δασικό περιβάλλον, περιμετρικά της Σχολής, πλησίον των βυζαντινών τειχών της αρχαίας πόλης Ξάνθειας.

Υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος ήταν ο διευθυντής του σχολείου πρωτοπρ. Στέφανος Τρασανίδης, και οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου διδασκόντων καθηγητών του σχολείου.


FHM8

FHM1

FHM2