Το Σχολείο μας βρίσκεται λίγο έξω από την Ξάνθη, στον πευκόφυτο λόφο της Μονής των Ταξιαρχών.

  Διαθέτει συνολικά 8 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών για τη διδασκαλία Αγγλικών και Γαλλικών, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής-χημείας για την εμπέδωση της διδασκαλίας των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και αίθουσα Αγιογραφίας όπου μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα απογεύματα μαθήματα Αγιογραφίας.

  Στο ισόγειο του σχολείου υπάρχει το κλειστό γυμναστήριο κατάλληλα διαμορφωμένο για τα μαθήματα Φυσικής αγωγής, καθώς επίσης και αίθουσα εκδηλώσεων όπου και διεξάγονται οι σχολικές εορτές, και οι παρουσιάσεις σχολικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.

  Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου βρίσκονται το γραφείο του συλλόγου διδασκόντων, της διεύθυνσης, το γραφείο της Διαχείρισης καθώς και η Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο του Σχολείου η οποία περιέχει πάνω από 6.000 τόμους βιβλία.

  Στον αύλειο χώρο υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και αρκετός χώρος για ποδόσφαιρο.

  Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο

  Με απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ, είναι το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης ισότιμο με τα Δημόσια Γυμνάσια.

  Εγγραφές γίνονται και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, αφού προσκομισθούν οι σχετικοί τίτλοι σπουδών. Απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται στην Α΄ Τάξη. Για τις άλλες τάξεις γίνεται μετεγγραφή.

  Οι Απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ή στα Γενικά Λύκεια ή στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

  Εβδομαδιαία παρέχεται Ενισχυτική Διδασκαλία - δωρεάν - με σκοπό τη βελτίωση των μαθητών στα μαθήματα.

  Επίσης, λειτουργεί (όπως και στο Λύκειο) ειδικό τμήμα υποδοχής αλλοδαπών με γλωσσική διδασκαλία στη διάρκεια του κανονικού εβδομαδιαίου προγράμματος, καθώς και τμήματα ειδικής αγωγής.

   

  Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο

  Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο συστεγάζεται με το Γυμνάσιο. Η φοίτηση είναι τριετής. Οι μαθητές παίρνουν απολυτήριο Γενικού Λυκείου ισότιμο με τα άλλα δημόσια Λύκεια. Μπορούν να ακολουθήσουν τη Θεωρητική ή τη Θετική ή την Τεχνολογική κατεύθυνση.

  Στην πρώτη τάξη εγγράφονται οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις τάξεις Β΄ και Γ΄, η εγγραφή γίνεται με μεταγραφή.

  Το πρόγραμμα των τριών τάξεων του Εκκλησιαστικού Λυκείου είναι περίπου το ίδιο με το πρόγραμμα των άλλων Γενικών Λυκείων, με κάποια διαφοροποίηση στα θεολογικά μαθήματα (διδάσκονται κατά τάξη επιπλέον ειδικά θρησκευτικά μαθήματα και Βυζαντινή Μουσική)

  Οι απόφοιτοι της Γ΄ τάξης μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, στα Τ.Ε.Ι. και στα Α.Ε.Ι.

  Εβδομαδιαία παρέχεται Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα -δωρεάν- με σκοπό τη συστηματική προετοιμασία των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

   

  Μεταφορά

  Καθημερινά από την πόλη της Ξάνθης στη Σχολή και αντίστροφα πραγματοποιείται δρομολόγιο με λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές. Από Παρασκευή μετά τα μαθήματα, όσοι μαθητές επιθυμούν επιστρέφουν, στα σπίτια τους.

   

  Διαμονή και Σίτιση

  Παράλληλα στη Σχολή λειτουργεί (όλες τις ημέρες της εβδομάδος) και το Οικοτροφείο στο οποίο διαμένουν και σιτίζονται δωρεάν όσοι μαθητές το επιθυμούν.

  Στη βόρια κεντρική παρυφή της Ξάνθης, ανάμεσα στο καταπράσινο πευκοδάσος, στο χώρο της Ιεράς Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στεγάζεται και λειτουργεί η Εκκλησιαστική Σχολή της Ξάνθης από το 1945 μέχρι και σήμερα.

  iera moni taxiarhon 1

  Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Εγγραφές μαθητών/τριών

   Εγγραφές μαθητών/τριών

   Προκειμένου να εγγράψετε τα παιδιά σας στο σχολείο, παρακαλούμε να καταθέσετε έως

   Read More
  • Εσωτερικός Κανονισμός

  • Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

  • Δ.Δ.Ε Ξάνθης

   Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

   Read More
  • Edupass

   Πλατφόρμα edupass

   Read More
  • 1


  Διεύθυνση
  : Ιερά Μονή Ταξιαρχών - 67100 Ξάνθη
  Τηλ.: 25410 29911
  Fax: 25410 22362
  Email: mail@lyk-ekkl-xanth.xan.sch.gr

   

   

  fblogo

  © 2022 Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper